Guldmineri og dets konsekvenser

Jeg bruger messingtråd da jeg er flere grunde ikke bryder mig om ædelmetaller, hverken guld eller sølv. Guld og sølvmine industrien er skyld en verdensomspændende miljøkatastrofe. 
 
85% af alt guld der udvindes bruges til smykker.
At udvinde guld er en møjsommelig opgave. I dag betragtes en åre som giver 10gram guld per ton sten, som værende en god åre. For at udvinde disse 10 gram guld, samles den knuste sten/sand i store bunker, og oversprøjtes dagligt med en blanding af vand og kemikalier, heri blandt cyanid. Brugen af cyanid til udvaskning af guld, har ofte haft katastrofale følger for miljø og mennesker.
 
Udover cyanid bruges også andre giftige kemikalier, såsom kviksølv. Kviksølv er specielt favoriseret af små illegale guldminer, som efter brug, skyller giften direkte tilbage i naturen, f.eks. floder, til stor skade for mennesker og dyr.
 
Der bruges også meget store mængder vand, som ellers ville kunne have været drikkevand, ofte til fattige mennesker.
 
Meget sølv udvindes af de samme årer som guld, og har derfor samme udvinding og fremstillingsproces. De renere sølvåre forarbejdes også med cyanid og kviksølv.
 
Desuden er prisen på ædelmetaller, specielt guld, kunstigt oppustet pga. af et monopol lignende marked og finans spekulationer.
Alt i alt er messing et langt mere bæredygtigt materiale end guld og sølv.