Går du regelmæssigt med smykkerne, beholder de nogenlunde deres naturlige glans - ligesom sølv. De bliver gjort rent af ting som de støder ind i på vejen, din hud, dit hår, dit tøj osv. Fra tid til anden vil jeg anbefale at smykkerne gøres rene med varmt vand og sæbe.

Går du ikke regelmæssigt med dine smykker, og opbevarer du dem samtidigt ufordelagtigt over lang tid, vil de med tiden blive mørkere - ligesom sølv. Den naturlige farve og glans vil dog altid nemt kunne genfindes ved rengøring.

Fremgangsmåde

Mindre smykker, såsom øreringe, ringe og mindre armbånd kan gøres rene med en hård børste, varmt vand og sæbe. En hård tandbørste kan bruges.

Til større genstande, såsom store armbånd og halskæder, kan det anbefaleles at købe en smykkebørste med hår af messing.

Skidt fra denne børsten kan smitte af på sten som Lapis Lazuli, Turkis og i det hele taget de bløde stenarter. Forsøg derfor at undgå at ramme stenen. Brug evt. din tommelfinger til at skærme stenen af med, når du gør smykket rent. Skulle stenen alligevel blive mat efter rengøring, kan stenen pudses ren med en klud.

 

Opbevaring  - nem vedligeholdelse

Når smykkerne ikke bruges, er det vigtigt at opbevare dem et sted der er tørt og aflukket. Det kunne være et smykkeskrin eller en lille lufttæt pose. Når smykkerne bliver forseglet, forbliver de rene. Er du god til både at gøre smykkerne rene og opbevare dem korrekt, er vedligeholdelsesarbejdet minimum.

 
Undgå at lægge tunge genstande ovenpå smykkerne.

 
 
 
Smykke børste med messinghår samt fin ståluld